Part del grup d’investigació va impartir el seminari Epistemic and ethical innovations in biomedical sciences (EAIBS) al setzè International Congress on Logic, Methodology and Philosophy of Science and Thechnology (CLMPST), que es va celebrar a Praga els dies 5-10 d’Agost.

El seminari es va organitzar en dues sessions de dos comunicacions cadascuna. L’objectiu va ser abordar qüestions relatives a les problemàtiques contemporànies sobre la imbricació entre l’ètica i la política amb la tecnologia i la ciència.

La sessió va començar amb la introducció al tema de David Casacuberta, la qual va presidir a la xerrada d’Alger Sans, titulada The incompleteness of explanatory models of abduction in diagnosis:  The case of mental disorders. La segona xerrada de la primera sessió va ser impartida per Àngel Puyol, la qual duia el títol de Solidarity and regulatory frameworks in (medical) big data. La segona sessió va arrancar amb la xerrada de David Casacuberta, titulada Innovative tools for reaching agreements in ethical and epistemic problems in biosciences. Finalment, el seminari es va tancar amb la xerrada d’Anna estany, titulada Design epistemology as innovation in biomedical research.

La discussió i debats generats per la participació ens han donat idees noves per seguir endavant amb el projecte d’abordar les qüestions humanistes a partir de la seva imbricació amb la ciència. El seminari es va fer a partir del projecte Justícia i democràcia: cap a un nou model de solidaritat (Ref.: FFI2015-64858-P) i del proyecto Epistemological innovation: the case of biomedical sciences (Ref.: FFI2017-85711-P).