Departament de Filosofia - Edifici B Campus de la UAB - 08193 Bellaterra

Irene Gómez és professora al Departament de Filosofia Moral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), així com investigadora convidada, des de 2010, a l’Institut de Filosofia del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IFS- CSIC).

Doctora per la Technische Universität Berlin i per la UNED, ha estat professora d’Ètica, Desenvolupament Sostenible i Feminisme a la Gran École European Business School de París (2019-2020). Ha estat, a més, investigadora contractada per la Universität Potsdam, Alemanya (2017-2018), becària postdoctoral Marie Curie WORLDBRIDGES (2017-2018) i professora visitant a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (2017-2018). Durant els seus estudis de doctorat va ser becària Marie Curie en el projecte ENGLOBE (2010-2013) el que li va permetre realitzar una estada de recerca a la University of Chicago amb Martha Nussbaum (2013).

És membre de “Mussol” (grup de recerca de filosofia per als reptes contemporanis de la UOC) i membre dels projectes de l’IFS-CSIC: “PAIDESOC. El desván de la razón: Cultivo de las pasiones, identidades éticas y sociedades digitales” e “INconRES: Incertidumbre, confianza y responsabilidad. Claves ético-epistemológicas de las nuevas dinámicas sociales (en la era digital)”.

Les seves publicacions mostren un compromís per entendre la filosofia com un exercici crític bolcat a la pràctica, i desenvolupen la seva línia de treball al voltant de dos eixos principals: les teories de la justícia global (des d’un punt de vista espacial i temporal) i el pensament feminista. El seu llibre més recent, Deudas pendientes. La justicia entre generaciones (2020), CSIC-Plaza y Valdés editores, està dedicat a l’extensió de l’enfocament de les capacitats integrant un concepte de responsabilitat prospectiva en el marc del que li devem a les generacions futures.